DIAQ » Καθαρισμοί Καμινάδων Τζακιών

Καθαρισμοί Καμινάδων Τζακιών

Απολαύστε τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του τζακιού σας σίγουρα και με ασφάλεια.

Η εταιρεία μας με το σύγχρονο εξοπλισμό της εγγυάται μια απόλυτα «καθαρή μέθοδο» για τον καθαρισμό της καμινάδας σας.

Το εξειδικευμένο συνεργείο μας, με ειδικές βούρτσες και κατάλληλο εξοπλισμό,  καθαρίζει την καμινάδα σας ή από κάτω προς τα επάνω (μέθοδος bottom up) ή από πάνω προς τα κάτω (μέθοδος top down) , προστατεύοντας ταυτόχρονα το χώρο  μπροστά από την εστία του τζακιού, καθώς και ότι είναι δίπλα σε αυτό, μειώνοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα πρόκλησης ζημιάς στο χώρο σας.

Ο μηχανικός καθαρισμός με τις κατάλληλες βούρτσες είναι ο μόνος ενδεδειγμένος και σωστός τρόπος καθαρισμού της καμινάδας.

Η εταιρεία μας χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές καθαρισμού καμινάδων (power sweeping), εγγυάται για το αποτέλεσμα καθώς και ότι δεν θα προκληθεί ζημιά στα τοιχώματα της καμινάδας ή στα σπιράλ σύνδεσης μεταξύ καπνοθαλάμου και καμινάδας, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως ιδιαίτερα στις σύγχρονες κατασκευές και στα οποία έχουν παρατηρηθεί αρκετές ζημιές με τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού.

Ο καθαρισμός από την εταιρεία μας, εφόσον κριθεί αναγκαίο, περιλαμβάνει και οπτικό έλεγχο της καμινάδας με ειδική κάμερα.

Σημεία καθαρισμού καμινάδας τζακιού

 

 

 

 

 

Γιατί παίρνει φωτιά η καμινάδα

Καθαρισμός καμινάδας τζακιού

Η συγκέντρωση του κρεόζωτου, ένα πολύ εύφλεκτο υλικό που παράγεται κατά την  καύση, είναι η σημαντικότερη αιτία που παίρνουν φωτιά οι καμινάδες. Ο καθαρισμός  της καμινάδας μειώνει τη συγκέντρωση του κρεόζωτου στο εσωτερικό της και μειώνει στο ελάχιστο το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Συνιστάται ο καθαρισμός της καμινάδας να γίνεται κάθε ένα ή δύο χρόνια ανάλογα με τη χρήση της. Ένας γενικός κανόνας είναι να γίνεται καθαρισμός καμινάδας έπειτα από την καύση ενός  τόνου ξύλου. Επίσης μυρωδιές που προέρχονται από το τζάκι μπορεί να είναι ένδειξη ότι η καμινάδα χρειάζεται συντήρηση.

Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γιατί δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμο. Τα συμπτώματα από δηλητηρίαση μονοξειδίου του άνθρακα συχνά μπερδεύονται με τα συμπτώματα κοινών ασθενειών όπως πονοκέφαλος, ναυτία ακόμα και κατάθλιψη. Κανονικά όλα τα σπίτια πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα: έναν κοντά στο χώρο του τζακιού και έναν κοντά στις κρεβατοκάμαρες. Προβλήματα μονοξειδίου του άνθρακα προέρχονται  πάντα από κακό αερισμό και οι ακάθαρτες καμινάδες είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους.

Χωρίς την κατάλληλη συντήρηση, το σύστημα θέρμανσης του τζακιού μπορεί να γίνει και επικίνδυνο γιατί μπορεί να προκληθούν πυρκαγιές ή να απελευθερώνονται τοξικά αέρια στον κατοικήσιμο χώρο.

 

Top